banner
spanish flag svenska flaggan english flag danish flag free wifi internet
“Hemtrevligt med bästa servicen”
shadow
 

Bodegas Bentomiz

Viner i världsklass för den sparsmakade vinkonnässören!

Välkommen på en utflykt till Axarquias gömda pärla uppe i de vackra Tejedabergen. Strax förbi den vackert vitkalkade byn Sayalonga ligger den moderna bodegan, Bodegas Bentomiz, som drivs av det holländska paret, Clara Verheij och André Both

Clara och Andre visar runt, ger oss en inblick i Bentomiz produktion och berättar om sin resa. Från att ha varit  absoluta noviser inom vinmakeriet producerar de nu vin av världsklass, De beskriver sina visioner och de kontroversiella metoder de arbetar med för att nå den höga kvalité deras viner idag står för.

Efter besöket i produktionsdelen får vi prova fyra av Aryanas viner, under ledning av av bodega Bentomiz kunniga guide. Utflykten avslutas sedan med att vi serveras en trerätters lunch framtagen av Juan Quintanilla, ägare av restaurang Sollun här I Nerja, menyn är speciellt anpassad till Bentomiz viner.

Bodegas Bentomiz har fått motta många utmärkelser för sina välbalanserade viner. Vår egen kända svenske Andreas Larsson, världens bästa sommelier 2007, fortsätter att utnämna Aryanas Naturalmente Dulce till ett av de 200 bästa vinerna i sin kategori. Robert Parker (en av de främsta vinkritikerna i världen) gav Aryanas sobre Lias seco 90 poäng av 100. De kan stoltsera med att erbjudas på vinmeyer på ett flertal stjärnrestauranger runt om i världen, även världens bästa restaurang, enligt Guide Michelain, 2013 och 2015, El celler de can roca, här i Spanien.

Så välkomna med på en utflykt utöver det vanliga!

Pris: 90€

 

Bildgalleri

BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, info@bokanerja.se     Sitemap
banner