banner
shadow
 

Citrusodling

Vilka apelsiner är godast? När är det egentligen säsong för grapefrukt? Och är det sant att citroner kan vara söta? Följ med oss och utforska en citrusodling, så får du veta. En smakrik upplevelse med stark C-vitaminboost.

I den bördiga Guadalquivirdalen odlas väldigt mycket citrus. Vi besöker en fin odling och testar olika sorters apelsiner, citroner, grapefrukt och andra citrusfrukter.

Vi börjar dagen på ett litet lokalt museum fyllt med spännande föremål från en ursprungligen privat samling. Här hittar vi bland annat uråldriga jordbruksredskap; glas, mynt och smycken från romartiden och en imponerande samling antika andalusiska kökssoffor.

Sedan åker vi vidare till citrusgården där vi blir serverade en härlig frukost med rostat bröd, olika citrusmarmelader och förstås färskpressad apelsinjuice. Efter det får vi en guidad vandring genom odlingarna där Juanito, som äger gården, berättar om de olika sorterna citrus. Självklart får vi provsmaka allihop och hitta våra egna favoriter. I Juanitos lilla butik kan vi också botanisera bland marmelader, honung, torkade örter och mycket mer.

Den här dagen får vi smaka citrusfrukter så som de ska smaka – saftiga, söta och direkt från träden.

Pris: 60 €, inkl transport, guidning, frukost, citrusprovning och inträde på museet

Bildgalleri

Planerade utflykter

BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, info@bokanerja.se     Sitemap
banner