banner
shadow
 

el Torcal

Bara en timmes färd genom vackert landskap norr om Malaga ligger en nationalpark med ett väldigt säreget landskap av restformationer som går att jämföra med raukar. En fantastiskt trevlig utflykt till ett udda utflyktsmål som gör stort intryck på dig.

Som alltid så satsar vi på små personliga utflykter!
Det tar ett par timmar att sig till el Torcal men vi kör lite mindre vägar genom det vackra andalusiska landskapet.

El Torcal ligger uppe på en höjd och det är därför detta säregna erosionslandskap har kunnat bildas med hjälp av vatten och vind men det är så säregna formationer så ibland undrar man hur det är möjligt utan regissör. En i sanning fantastisk plats som vi rekommenderar.

Det finns två olika vandringsleder runt i denna nationalpark. Den ena tar 45 minuter och den andra ca 1 timme och 45 minuter och du väljer själva hur mycket du vill vandra. Du som väljer den kortare får mer tid på utsiktsplatsen, i souveniraffären och i solen vid vår picknickplats bland klipporna. Här avslutar vi sedan med en kaffe och macka i gräset. Sedan så åker vi neråt igen och stannar i någon by för att äta lunch. Vi är tillbaka i Nerja vid 18-tiden efter en mysig dag i naturen.

Pris 48€/person inkl. transfer och picknick

Bokningsbestämmelser

Bildgalleri

BokaNerja, c/Granada 62, 29780 Nerja (Malaga), +34 952 52 0467, info@bokanerja.se     Sitemap
banner